Grønt perspektiv - Stil skarpt på klimaet

Diverse: Foredrag
no image

Ons. d. 15. maj 2019, kl. 19.

Storms Pakhus
Seebladsgade 21, 5000 Odense C
Find vej med Odense Rundt

(Fri entré)

Klima, klima, klima! Ja, det er vigtigt, men hvordan sætter vi fokus på det, og hvordan får vi folk til at gå ind i debatten? Måske er svaret film.

Filmværket inviterer dig og dine venner til en aften i klimaets tegn onsdag d. 15. maj kl. 19.00 på Storms Pakhus i Odense.

Arrangementet kommer til at handle om de filmiske tricks og virkemidler, der kan bruges til at sætte fokus på klimaproblematikken og mane til handling.

Vi vil vise klip fra den nye klima-dokumentar, "Lowland Kids" af den danske instruktør, Sandra Winther, som får premiere senere i år og klip fra den prisvindende og anmelderroste dokumentar "Before the Flood", som Leonardo DiCaprio bl.a. står bag. Herefter vil filminstruktør og medejer af Instafilm, Jesper Quistgaard sammen med ph.d.-studerende, Christoffer Bagger diskutere, hvordan man kan bruge billedmediet til at motivere og engagere folk til at handle med hensyn til klimaet. Publikum er velkomne til at blande sig og komme med spørgsmål og forslag til, hvordan vi kan handle på klimaet i fællesskab!

Vi glæder os til en underholdende og spændende aften, hvor vi forhåbentligvis går hjem med en ny viden om, hvordan vi kan bruge billedmediet som værktøj til at sætte fokus på klimaproblematikken. Så tag dine venner under armen og kig forbi - det er helt gratis!

Der vil være rig mulighed for at købe lækker mad og drikke, da arrangementet afholdes i Storms Pakhus - Odense street food.

Hvem er Filmværket? Filmværket er et frivillige projekt drevet af unge filminteresseret fra hele landet. Vi udvikler og afholder gratis events for andre unge, der interessere sig for film og deres medmennesker. Projektet er lavet i samarbejde mellem DaBUF - Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber og Station Next og er støttet af DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd.

Jesper Quistgaard
Jesper Quistgaard er uddannet filminstruktør fra 18Frames. Han har instrueret en række kortfilm som har modtaget stor ros og været nomineret til en række priser, hvoraf hans nyeste film "Fodbolddommeren" fra 2018 vandt publikumsprisen på Odense International Film Festival. Derudover er Jesper medejer af Instafilm som er et produktionsselskab med fokus på bæredygtige film.

Christoffer Bagger
Christoffer Bagger er uddannet Cand.mag. i Film- og Medievidenskab og er ved at skrive sin ph.d. i Kommunikation og IT på Københavns Universitet. Han har desuden undervist på Frederiksberg Filmværksted og skrevet anmeldelser for filmcitater.dk

Gå til mere info

Forslag Vis alle

Flere oplevelser

 Kom let til