Spring til indhold
Luk

Byens Ø - kultur- og oplevelses-ø i Odense Havn Motion, leg, kunst og afslapning ved vandet

Midt i Odense Havn ligger Byens Ø - et perfekt sted at mødes med vennerne til aktiv udfoldelse eller til en alternativ familietur.

Der er etableret en række midlertidige aktiviteter, mens Byens Ø omdannes fra industri- til boligområde. De fleste aktiviteter kan du benytte helt gratis.

I kalenderen til venstre kan du finde aktuelle arrangementer på Byens Ø.


Faciliteter på Byens Ø (Klik på kortet)


 

OBS:

Det er gratis at benytte aktiviteterne (på nær Fodboldfabrikken, padelbanen og minigolf, hvor der kræves betaling, når banen er bemandet).
Husk altid at rydde op efter dig, og pas godt på området.


 

Padelbanen

Kom og prøv at spille padel på padelsportbanen på Byens Ø!
Padel er en blanding af tennis og squash.


Baner bookes på www.padelsport.dk. Du kan få gratis prøvetime ved at ringe på telefon. Ring også hvis du mangler nogle at spille med.

Hop til kort


 

Roller Derby bane

Byens Ø har en udendørs roller derby bane, som kan bruges både til rulleskøjteløb, løbehjulskørsel og cykling.

Fotokredit: facebook.com/OtownRollerDerby

   
Fotokredit: Nicolai Frank / flickr.com/photos/nicolai-f

Fotos af O-Town Roller Derby (Tidl. Odense Roller Girls), der nogle gange træner på banen i sommermånederne.

Hop til kort


 

Multibanen - udfoldelse til din musik

Multibanen INSIDE-OUT er en ny type multibane, som ikke blot inviterer til leg og boldspil. Den fungerer også som et spændende samlingssted. Den legende, runde form skaber gode opholds- og legearealer på begge sider af kanten, så det er lige så sjovt at være ‘indenfor’ som ‘udenfor’.
 

Multibanen kan frit anvendes til boldspil og ophold – husk blot at medbringe en bold. Multibanen har desuden en særlig funktion – du kan nemlig koble din smartphone til banens højtaler og få musik til boldspillet.

Hop til kort


 

Beachvolley

På Byens Ø finder du to beachvolleybaner.

Beachvolley spilles i sand på en bane, der er en smule mindre end en normal volleyballbane. Der spilles oftest to mod to, men der kan godt være flere på hvert hold.


Der spilles bedst af tre sæt typisk til 21 i hvert sæt. Bolden må røres tre gange på hver side og en blokade tæller også som en berøring. Bolden må ikke spilles over nettet med fingerslag.

Beachvolleybanerne på Byens Ø kan frit benyttes – du skal blot medbringe en beachvolleybold.

Hop til kort


 

Crossfit

Crossfit handler om at lære at bruge sin krop "mest effektivt", og der er fokus på funktionelle bevægelser som f.eks. løb, sprint, hop, spring, løfteteknik, træk, skub osv.


I Crossfit får du en blanding af teknisk træning, hvor man går i dybden med de enkelte bevægelser og lægger vægt på personlig vejledning og træning og så et hårdere workout, hvor pulsen bliver banket højt op med cirkeltræning.

Crossfitanlægget på Byens Ø kan frit benyttes.

Hop til kort


 

Minigolf

Mange forbinder minigolf med campingpladser og sommerferie, men banerne på Byens Ø blev faktisk anvendt i forbindelse med verdensmesterskaberne i minigolf, der blev afviklet i Odense i 2009.


Minigolf i forening er en sport, der er mere avanceret end det minigolf, vi spiller på stranden eller for sjov med vennerne en gang imellem. Som medlem af en forening bruger man en minigolfputter plus mere end en minigolfbold. Netop det større udvalg af minigolfbolde er en afgørende forskel for den spiller, som vælger at melde sig ind i en klub.
 
Minigolfbanen kan frit anvendes uden for åbningstiden.
Inden for åbningstiden (hver dag minus tirsdag i perioden maj-sept) kan golfkøller og bolde lejes hos Odense Putterteam.
Har du spørgsmål eller særlige ønsker kontakt Erling Jensen erjens@webspeed.dk.

Hop til kort


 

Parkour

Parkour eller Le Parkour er en fysisk disciplin, hvor du ved at tilpasse dine bevægelser til det miljø, du befinder dig i, skal passere enhver forhindring, der måtte ligge på din vej.


Den grundlæggende idé bag Parkour er at bevæge sig gennem omgivelserne i flow, dvs. at komme fra punkt A til B mest effektivt og hurtigst muligt udelukkende ved brug af kroppen. Parkour foregår oftest i bymiljøet. Bygninger, gelændere og vægge anvendes til fremdrift på en alternativ måde.

Parkour-anlægget på Byens Ø kan frit anvendes.
Ønsker du en instruktion kan du henvende dig til Jonathan Linde fra Streethouse jl@ollerup.dk (der kan forekomme gebyr for instruktionen). Derudover arrangerer både ungdomsskoler og Fraugde Gymnastikforening holdtræning på forskellige hverdage.

Hop til kort


 

Petanque

Ved siden af Beachvolleybanerne på Byens Ø findes en petanquebane.

En petanquekamp spilles af to dystende hold. Hvert hold består af 3 spillere med hver 2 kugler. Det ene hold starter kampen med at kaste målkuglen (grisen = cochonet) ud i en afstand af mellem 6 og 10 meter. En spiller fra dette hold skal så forsøge at kaste sin kugle så nær grisen som muligt. Det er nu det andet holds tur, indtil de har en kugle nærmest grisen.


Når alle 12 kugler er kastet, har det hold, der ligger tættest på grisen, vundet omgangen. Antallet af kugler, som er tættere på grisen end det andet holds bedst placerede kugle, svarer til det antal point, man får. En ny runde kan derpå påbegyndes. En kamp spilles til 13 point.

Petanquebanerne på Byens Ø kan frit benyttes. Medbring blot petanquekugler.
Ved større arrangementer kan Niels Vognsen kontaktes på vogensen@galnet.dk.

Hop til kort


 

Kreative containere

Hos de kreative containere kan du møde forskellige kunstnere. Måske er en kunstner i fuld gang med et kunstværk, og så har du mulighed for at få en snak om det, han arbejder med.

Kunstnerne lejer en container i en periode ad gangen, og kan bruge dem som en base for deres kunstneriske virke. Engang imellem vil kunstnerne udstille deres værker, og vise deres arbejde for andre.

Følg med på www.facebook.com/KreativeContainere

Hop til kort


 

Kano, kajak og dragebåde

På det sydvestlige hjørne af Byens Ø ligger en række containere, som bruges til opbevaring af kano, kajak, og dragebåde for medlemmerne af tre foreninger.

Ønsker du at benytte faciliteterne, skal du kontakte foreningerne for pris og vilkår for medlemskab.

Kontakt:

Hop til kortFodboldfabrikken - book en bane

Slut med knoldesparkeri, regnvåde shorts og sportstasker som målstolper.
Danmarks første fodboldkæde, Fodboldfabrikken, er i fuld sving med top-fodboldstemning og lækre detaljer på alle baner.

Book en bane og få en taske med alt, du har brug for; trøjer, handsker og en bold - der er pumpet.
Find åbningstider og gode råd til bookning.


Fodboldfabrikken ligger både i Odense, Århus og København.
Der kan være åbent alle uges dage året rundt (undttagen 1. jan), men kun hvis der er booket baner - så tjek hjemmesiden!

Hop til kortStrand

Sidst på sommeren 2013 fik Byens Ø en strandbar. Her er sand, sand og sand, palmer, "palle-sofaer" og smuk udsigt til kanal og boliger.

Når Foldboldfabrikken har åbent kan man købe kaffe, Hansen Is og andre forfriskninger.

Hop til kort


 

Scenen v. Multibanen

Tæt ved multibanen er der en mindre scene. Scenen er til fri afbenyttelse - dog udelukkende med akustisk musik og ikke længere end til kl. 20 alle dage. Der er ikke mulighed for at få strømtilførsel.
 

Derudover er der opbevaringsskabe med nøgle, hvor du kan opbevare dine ejendele mens du træner, spiller eller bare hænger ud. Husk at sætte nøglen på plads, når du ikke bruger skabet længere.

Endelig er der grill- og opholdsfaciliteter – til fri afbenyttelse.

Hop til kort


 

Generelt om brug af faciliteter på Byens Ø

Ophold på Byens Ø skal være en god oplevelse for alle - husk derfor altid:
ryd op efter dig, og pas godt på området!

Vigtig info vedr. badning:
Badning i Odense Havn kan ikke anbefales. Havnens vand har ikke badevandskvalitet, fordi der ved kraftige regnskyl kan ske overløb med urenset kloakvand. Odense Kommune og Sundhedsstyrelsen fraråder derfor badning.

Hop til kort

Minigolfbanen - Åbent 1. maj - 30. sept. (lukket tirsdag) Her ligger Nordatlandtisk Hus - åbent fra 9. nov. 2013 Fodboldfabrikken - Book en bane Strandpromenade Læs om Multibanen Læs om Kreative Containere Læs om Beachvolley på Byens Ø Læs om Petanque på Byens Ø Læs om Crossfit på Byens Ø Læs om Parkour-banen på Byens Ø Læs om Kajakhotellet på Byens Ø Læs om stranden på Byens Ø Læs om Fodboldfabrikken Læs om Minigolf på Byens Ø Her ligger Nordatlandtisk Hus - åbent fra 9. nov. 2013 Læs om Roller Derby Læs om Padelbanen på Byens Ø