Spring til indhold
Luk

Guide til kunst og kulturhistorie i børnehøjde Leg dig ind i kulturen med et museumsbesøg


Flere museer i Odense har særlige aktiviteter for børn. Herunder ser du et udvalg. Se også listen over aktuelle udstillinger for børn.


 

Den Fynske Landsby

Gammelt legetøj, levende husdyr, en gammel skole og meget mere. Besøg "Tidsmaskinen" på museets hjemmeside og find bl.a. en børneguide.

   
  Danmarks Jernbanemuseum
Legetøjstog, lokomotiver, modeltog, minitog og ture med veterantog i ferierne. Find undervisningsark på museets hjemmeside, som også kan bruges af familier.
     
  Tidens Samling
Museum med stuer og interiører fra 1900-1980´erne. Her må alt røres! Man kan prøve sofaer og skrivemaskiner, kigge i skufferne, tage 100 år gamle hatte på og meget mere.
     
  Møntergården
Se bl.a. rustninger og skeletter. Besøg "Tidsmaskinen" på museets hjemmeside og læs om arkæologens arbejde.
     
  Jernalderlandsbyen Odins Odense
Oplev livet i jernalderen og vikingetiden. Her må alt røres! Fortiden bliver levende og man kan selv prøve kræfter med forskellige aktiviteter. Der er sæsonåbent. Se www.odinsodense.dk for åbningstider og kommende arrangementer.
   
 

H.C. Andersens Odense 

Kom tæt på den verdensberømte digter. H.C. Andersens Museum og Barndomshjemmet er især egnet for større børn, men har også noget for de mindre. Fyrtøjet (åbner 23/5 med ny scenografi) er særligt sjov for de mindste.

     
  Brandts
Brandts består af både Kunsthallen, Mediemuseet og Fotomuseet. Her vil store børn bl.a. have glæde af Mediemixeren, og de mindste vil hvert forår kunne glæde sig over Sanseudstillingen.
     
 Hvis du har gode idéer til guiden, så skriv til os.