Spring til indhold
Luk

Topattraktioner i Odense Bliv guidet til de største og bedste museer, teatre, kulturhuse, naturperler og børneattraktioner i Odense.

 

 

H.C. Andersens Odense

Oplev H.C. Andersens Odense. Gå i hans fodspor gennem byen eller besøg museerne.


 
 

Brandts & Brandts 13

Brandts er Danmarks største kultur- og udstillingshus. Hvert år vises ca. 20 forskellige udstillinger med dansk og international billedkunst, fotokunst og visuel kultur.

 
 

Odense Jernbanemuseum

Nordens største jernbanemuseum finder du i Odense. Rejseoplevelser i vogne til fattige, rige og kongelige. Fart og kraft i store lokomotiver. 

 
 

Møntergården

Odenses kulturhistoriske museum med udstillinger om Fyns oldtid og historie. Besøg den nyopsatte og specialdesignede permanente udstilling, "Fyn-midt i verden".

 
 

Odense Zoo

Oplev dyrene tæt på. Besøg girafferne og zebraerne på savannen, eller besøg pingvinerne under de koldere himmelstrøg. Det er også muligt at fodre giraffen.

 
 

Odense Teater

Odense Teaters slogan er "spil levende", og det er det så sandelig også. Hvert år er der forestillinger for alle aldre og både egne opsætninger og gæstespil er af højklasse.

 
 

Brandts Passage

Brandts Passage har alt hvad hjertet kan begære. Stedet rummer både massere af design-, interiør- og modebutikker, kunst og kultur, samt caféer, restauranter og meget mere.


 

Odense Symfoniorkester

Odense Symfoniorkester består af 73 fastansatte musikere og spiller hvert år ca. 100 koncerter med et repertoire, der strækker sig fra barokken til vor egen tids musik.

 
 

Kulturmaskinen

Udover arrangementer som koncerter og babybrunch byder Kulturmaskinen også på 4 åbne værksteder; Mediegrafiskværksted, Lerværksted, Smykkeværksted og Tekstilværksted. Alle står de åbne til fri afbenyttelse i åbningstiden.


 

Tidens Samling

Tidens Samling er et usædvanligt museum, hvor du får muligheden for at opleve det 20. århundrede i Danmark på nært hold.


 

Odense Åfart 

Enestående oplevelser under trækronernes grønne løv. Sejl afsted i de gamle udflugtsbåde eller i en vandcykel på åens rolige vand – akkompagneret af fuglesang og måske et løvebrøl fra Odense Zoo.


 

Stige Ø

Stige Ø er det perfekte sted, hvis du elsker udendørsliv. Her er fyldt med muligheder for en aktiv dag, uanset hvilke interesser du har.


5 fede børneattraktioner

Har du børn med på ferie, eller bor du med dine børn i Odense? Her har du de fem fedeste steder for børn.